Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
18.11.2016, Jan Vítek, aktualita
Profesor Stephen Hawking je znám pro své občasné prognózy a názory ohledně velkých otázek o celém vesmíru a úloze lidstva v něm. Nyní vyslovil další prognózu, v níž dává lidstvu jak jej známe expirační lhůtu 1000 let, pokud se nedostane do vesmíru.
snajprik (1641) | 19.11.201620:28
Ma zopar zaujimavych myslienok, ale s tymi dristami nemozem suhlasit. Ludstvo nieje zavysle nad nicim, pred par tisickami rokov bola rimska risa kde uz vedeli operovat sedy zakal a mali kopec strojov, hold skrachovali na ludskej hluposti a vyvoj sa zastavil na 2000 rokov. Pred rimskou risou bol egipt 7000 rokov tiez mali techniku stroje nad ktorimi este dnes krutime hlavami, ze ako a tiez ich dobili tupi barbari a zanikli a ludstvo sa tisice rokov vrhlo do primitivnej doby. Aj dnes sme na rozcesti ci ludstvo bude napredovat vo vyvoji, alebo zase sa dostanu k moci tupe hovada s primitivnimi pudmi a vyvoj ludstva zase sa zastavi na par tisic rokov a budeme na novo obiavovat koleso. 95% ludi na zemi ma stale zakladne pudy jest a mnozit sa, a ostatne kasle, ani nahodou nezormysla nad vyvojom ci vesmirom.
Odpovědět1  3
Jirka-77 (1150) | 20.11.20160:31
s cim nemuzes souhlasit? ten vyvoj je jiste pravda. ale Hawking ma snad taky pravdu ze zivot na Zemi muze kdykoliv skoncit i bez priciny lidi. jiste ze civilizace ma casto smulu ze skonci. jde o to aby nejaka nase pozemska civilizace to dotahla tak daleko ze stihne zalozit kolonii jinde jak pise Hawking a pak ma lidstvo slusnou sanci prezit i az se Zemi neco stane. lidi asi uz ziji na vice planetach. ale dukaz o tom nemame :­) tak se o to musime snazit a stejne tak se musime snazit aby zivot vcetne lidi zustal i na Zemi. lidi jsou dnes pro zivot na Zemi i nebezpecim. ale zaroven zivot na Zemi je do vzdaleny budoucnosti zavisly na civilizaci ktera dokaze odklonit nebezpecnou planetku nebo asteroid.
Odpovědět0  0
neutrinograf (18) | 21.11.201623:28
otazka je proc tahat lidske problemy dal do vesmiru. kdyby byl hawking chlap, tak by hlasal zakaz sireni lidstva do vesmiru a zamereni se na kontrolu rustu populace na rodne hroude, aby kazdy z nas mel dostatek zdroju na neruseny intelektualni rozvoj, aniz by se musel prodavat za penize jak kur­/a jako to dnes delaji uplne vsichni kam se podivame v takzvanem zamestnaneckem procesu, ve kterem se lide domnivaji, ze vyhrali listek do bezstarostne budoucnosti, opak je pravdou ­- jen se nafukuje balonek, ktery jednou prdne, ovsem deflace je o nekolik radu rychlejsi nez inflace, takze neni cas se prizpusobit a ti, kdo dnes nejvic hlasaji pravidla ty pravidla porusi ze vsech nejdriv ve snaze ochranit svuj vlastni zadek. nasim prvoradym ukolem je zbavit populaci pokrytectvi a ne rozkopirovat se po vesmiru a vsude nasazovat zarodky te odporne lidske hniloby. hawk. totiz howgh.
Odpovědět1  0
Jirka-77 (1150) | 22.11.201611:26
Souhlasím s tím, že lidi nejsou dost dobrý a asi to bude ještě nějakou dobu trvat, ale věřím že časem budem lepší. Zamořit vesmír, nebo se zálohovat je rozdíl. Určitě nemůžem ničit jednu planetu za druhou, kdybysme uměli lítat po galaxii a osídlovat nejlepší planety. Mars ani neumožňuje aby se lidi množili stejně rychle jako do teď, je o dost menší než Země. Lidi se jistě musí naučit regulovat svůj počet vlastním rozumem a ne jen válkama, nebo nemocema z nedostatku vitamínů díky tomu, že se živiny v zemi nestíhají doplňovat, nebo je zem poškozená chemickými hnojivy a voda, vzduch, prostě celkově ekologie. Jako lidi dnes nejsme na konci vývoje a ani nejsme dost daleko abysme lidstvo jako celek planetu neničili. Musíme se to naučit na Zemi a snad se to můžem zároveň učit i na Marsu, nějaká záloha nedokonalý civilizace by asi být měla, ale tahat ty špatný vlastnosti daleko po galaxii, to jistě ne. Lidi taky musí na Zemi nechat žít zbytek přírody mimo nás. Bylo by blbý najít obydlenou planetu, dělat tam něco jako tady, např vraždění slonů kvůli klům nebo vyhubit indiány na 10% jako v americe nebo naučit jinou civilizaci špatný věci. Jestli na Marsu život není, lidi tam budou muset zdravou přírodu naopak vytvářet, tak se díky tomu můžou naučit si víc vážit toho co je na Zemi.
Odpovědět2  0
Jirka-77 (1150) | 18.11.201616:12
Zálohování je podmínka nutná, ale není postačující, další nutná podmínka je, že jednotlivé zálohy musí mít vysokou spolehlivost.
Odpovědět2  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.